Velg en side

Pusteteknikk gravid – beskyttende egg

pusteteknikk gravid

Skrevet av Ingeborg Kramprud

Kategori Gravidyoga
Publisert første gang 13. september 2023

Det alle vil lære på gravidyoga er pusteteknikker som lindrer smerte i fødsel. Beskyttende egg er en pusteteknikk som du vil ha glede av både i graviditeten, fødsel og barseltiden.

Den pusteteknikken jeg presenterer her har røtter fra Taoisme og ble skrevet om i I Ching fem tusen år tilbake. Dette er en kombinasjon mellom pusteteknikk og meditasjon som bringer frem håp, roer sinnet og øker evnen til å konsentrere deg. Den har mange navn. På engelsk kan den omtales som «rejuvenation breathing», «ovarian breathing» og «microcosmic circuit». På norsk har jeg kalt den beskyttende egg.

Jeg deler alltid denne pusteteknikken med de som er på gravidyoga fordi den er enkel gir god støtte både i graviditet, fødsel og barseltiden.

Beskyttende egg er nyttig når:

  • du har blitt opprørt og trenger fornyet håp og tro på deg selv
  • du trenger å sentrere deg og lande
  • noen forteller en fødselshistorie eller en frykt som går inn på deg
  • du føler deg stresset av omgivelsene

Etter du har født kan du gjøre denne når du skal amme. Den kan hjelpe deg roe ned slik at ammingen går lettere. Se for deg at du lager egget rundt deg og babyen din. Også når babyen er på utsiden av magen.

Beskyttende egg er bestå å gjøre når du sitter rakrygget eller står. Øynene dine kan være lukket eller du kan ha et mykt blikk nedover.

Skrevet av Ingeborg Kramprud

Mamma til to og en av Norges fremste eksperter på gravidyoga. Undervist yoga i 12+ år og gravidyoga i 8 av dem. Driver Månesøstre Kvinnesirkel og Gravidyoga Online. Hjelper kvinner i alle faser av livet bli kvitt frykter og følge hjertet sitt uten dårlig samvittighet.

0 kommentarer

Send inn en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *