Velg en side

Mitt beste barselminne

Skrevet av Ingeborg Kramprud

Kategori Barsel
Publisert første gang 23. juli 2017

Dette bildet minner meg om det beste minnet jeg har fra barselperioden. Det er tatt fire dager etter jeg fødte og dagen etter vi kom hjem fra sykehuset.

Første dagen hjemme var en spesiell følelse. Jeg var lettet og glad over å være på andre siden av det jeg hadde gruet meg til siden jeg så to streker på graviditetstesten. Følelsen av å ha slanket meg 15 kilo over natta. Harde og sprengte pupper som rant over med melk. Tårer som lå så langt fremme at de innimellom kom uten at jeg skjønte hvorfor. Følelsen av å plutselig ha fått et ansvar vi ikke helt visste hva innebar. Ny hverdag. Berg og dalbane. Glede. Stolthet. Spenning for hva som skulle komme fremover.

Midt i dette fikk vi besøk av to vennepar som vi bruker mye tid sammen med. Jeg greier ikke helt å sette fingeren på eksakt hva det var som var det beste med besøket. Kanskje var det følelsen jeg fikk da jeg kom ut av badet og de alle sammen sto på rekke og rad for å gi meg en klem og gratulere meg med å ha blitt mamma? Eller var det da jeg også fikk en gave – ikke bare Sverre? Kanskje var det den omsorgen jeg kjente da de disket opp med medbragt bevertning og kokte kaffe til meg?

Uansett hva det var ble dette besøket noe jeg har kommet tilbake til gang på gang når jeg har tenkt på barselperioden. Da de dro kjentes det ut som om jeg hadde blitt hedret for jobben jeg hadde gjort med å bære frem og føde Sverre. Som om jeg hadde fått en takk fra omverdenen for at jeg hadde gått igjennom fødselen og blitt mamma.

Det var denne dagen jeg skjønte hvor viktig det er å hedre de nybakte mammaene – ikke bare fokusere på babyen.

Har du et godt minne fra barseltiden? Fortell meg om det i kommentarfeltet under! Jeg vil så gjerne høre fra deg <3

Skrevet av Ingeborg Kramprud

Mamma til to og en av Norges fremste eksperter på gravidyoga. Undervist yoga i 12+ år og gravidyoga i 8 av dem. Driver Månesøstre Kvinnesirkel og Gravidyoga Online. Hjelper kvinner i alle faser av livet bli kvitt frykter og følge hjertet sitt uten dårlig samvittighet.

0 kommentarer

Send inn en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *