Velg en side

Yoga for barn og hele familien

Skrevet av Ingeborg Kramprud

Kategori Barn Mammalivet
Publisert første gang 19. mars 2018

I helga var jeg på kurs i Groovy Kids Yoga hos Prana Yoga Pilates her i Molde. Jeg må ærlig innrømme at tanken på å undervise yoga til barn har gjort meg litt svett. At jeg har lurt på om det er mulig for meg å lære bort meditasjon til min treåring. Og ikke minst hvordan det ser ut i praksis.

I helga har jeg lært teori, gjort i praksis og ikke minst sett med mine egne øyne hvordan 45 minutter med barn og voksne i ett og samme rom kan se ut. For meg ser det ut som noe som har potensiale til å skape stor endring for barna som er med på dette.

5 ting jeg likte med Groovy Kids Yoga

# 1 – Tilgjengelig

Groovy Kids Yoga er en fast sekvens som gjøres på hver time. Noe som gjør det enkelt for flere å lære – du trenger ikke være yogalærer for å holde timer for barn på en god og trygg måte. Kun 3 av 7 på kurset i helga var yogalærere.

# 2 – Ingen konkurranse

Det er en fantastisk motvekt til mange av de andre aktivitetene vi tilbyr barn. Her er det ingen konkurranse, ingen vinnere (og dermed heller ingen tapere). Du trenger ikke prestere eller gjøre noe. Bare være tilstede. Greville var også veldig nøye med å gjøre oss voksne bevisst på hvordan ord og kroppsspråk hos oss voksne lærer barna å konkurrere.

# 3 – Bra for hjernen

Styrking av hjernen og kobling mellom høyre og venstre hjernehalvdel. Det er lett å legge merke til at Greville har satt sammen øvelsene med kunnskap fra moderne forskning om hjernen. Her er det mange gode øvelser for å styrke koblingen mellom hjernehalvdelene.

# 4 – Makta er hos barnet

Her er barnet i fokus og Greville er veldig nøye på å gjøre oss voksne klar over våre egne fordommer, tankemønstre og ideer slik at vi kan legge de til side for å skape et rom hvor barn kan bli sett og få være den de er uten alt det vi voksne har for vane å legge på barn.  At barnet selv skal få bestemme hva hen vil være med på og at vi voksne må stole på barnet.

# 5 – Passer for hele familien

Her kan barn, foreldre, tanker, onkler og besteforeldre være med å bevege seg og gjøre øvelser som utvikler hjernen (den er i utvikling så lenge vi lever). Og som jeg fikk oppleve på slutten av kurset så fungerer det kjempebra og det er gøy for både store og små.

Groovy Kids Yoga i Molde?

Har du lyst til å ta med hele familien på en time her i Molde? Jeg vil gjerne høre fra deg! Fortell meg hvilken dag og hvilket tidspunkt som passer best for dere i kommentarfeltet under <3

Skrevet av Ingeborg Kramprud

Mamma til to og en av Norges fremste eksperter på gravidyoga. Undervist yoga i 12+ år og gravidyoga i 8 av dem. Driver Månesøstre Kvinnesirkel og Gravidyoga Online. Hjelper kvinner i alle faser av livet bli kvitt frykter og følge hjertet sitt uten dårlig samvittighet.

0 kommentarer

Send inn en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *