Velg en side

Slik lager du plastelina selv

Skrevet av Ingeborg Kramprud

Kategori Barn Mammalivet
Publisert første gang 20. januar 2019

I dag brukte vi første delen av dagen inne med å lage plastelina. Og ikke minst å kjevle og lage figurer av den etterpå. Etter at jeg delte på Instagram har flere spurt meg hvordan vi laget det. Det var overraskende enkelt og utrolig rimelig. Jeg hadde alle ingrediensene i skapet fra før.

Jeg fant denne oppskriften fra Stjernen barnehage. Det var litt lite forklaring på rekkefølge så her kommer en utfyllende versjon av oppskrifta.

Du trenger:

 • 2,5 dl vann
 • 1 dl salt
 • 1 ts sitronsyre
 • 1 ss olje
 • 2,5 dl hvetemel

Slik gjør du:

 1. Kok opp vannet
 2. Ta kjelen av plata. Ha i salt og sitronsyre og rør til det løser seg opp
 3. Ha i olje og rør
 4. Ha i hvetemel og rør, vi brukte gaffel. Bland i konditorfargen til du får den fargen du vil ha. Det får veldig fort konsistensen til plastelina når du har hatt i hvetemelet og går helt fint å blande inn konditorfarge selv om det er litt fast
 5. Når det er så avkjølt at du kan elte med hendene så deler du den opp i mindre biter og masserer hver bit godt. Da blir plastelinaen glattere og jevnere i konsistensen
 6. Oppbevares i en lufttett boks etter den er avkjølt

Denne plastelinaen er utrolig god å ta på. Og jeg synes den er mye glattere og jevnere enn den jeg har kjøpt i butikk. I tillegg så vet du eksakt hva som er i den og du kan lage den med det du har i kjøkkenskapet.

Lag et sett – inspirert av Montessori

Jeg ble inspirert av materiell som de har i Montessoribarnehager og lagde et sett av plastelina i en boks, en plastkjevle, noen former i plast til å stikke ut kaker med og et brett. Det skal få fast plass i hylla og settes tilbake etter bruk. Har også et plastunderlag som skal være i samme hylle og som brukes til å kjevle på.

Dette ble innertier hos oss. Har du prøvd å lage plastelina selv? Ble det suksess??

Skrevet av Ingeborg Kramprud

Mamma til to og en av Norges fremste eksperter på gravidyoga. Undervist yoga i 12+ år og gravidyoga i 8 av dem. Driver Månesøstre Kvinnesirkel og Gravidyoga Online. Hjelper kvinner i alle faser av livet bli kvitt frykter og følge hjertet sitt uten dårlig samvittighet.

0 kommentarer

Send inn en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *