Velg en side

#MammaPause

Skrevet av Ingeborg Kramprud

Kategori Mammalivet
Publisert første gang 18. oktober 2017

I helga har jeg hatt MammaPause. 48 timer uten barn og mann. Uten huslige sysler. Ingen rydding eller vasking. Og uten noen planer utover å gjøre yoga. Sånne pauser tar jeg flere ganger i året. Med god samvittighet.

Jeg trenger å koble av for å kunne være koblet på som mamma og kjæreste

2 timer unna meg er det et helt unikt sted. I og rundt et nedlagt gartneri i Valldal har Merete bygget opp Meretes Garden hvor du kan lande i deg selv og finne ro. Der er det glamping i telt, yoga flere ganger om dagen, vegetarmat og egen massør. For meg er det som å komme til himmelen.

Denne helga var det invitert inn til retreat og åpning av ny badstu og meditasjonstårn. Jeg synes alltid det er veldig spennende å se hvem andre det er som har blitt trekt til et retreat. Og på dette var det en miks av fine folk som førte til flere gode og åpne samtaler om ting som jeg ikke så ofte finner noen å snakke om med. De siste månedene har jeg fordypet meg i yoga for kvinner og i min egen syklus. Og her møtte jeg flere damer som synes det var interessant og hadde fordypet seg i femininitet og tantra selv. Utrolig artig å få skravle litt om femininitet og syklus.

Å være på retreat er å ta et bevisst valg om å koble av fra hverdagen. Jeg går inn i en helt egen boble. Mobilen la jeg igjen i bilen og alle tanker om skulle, burde, måtte forsvant på veien dit. Det eneste som betydde noe denne helga var å være med i den flyten og på det programmet som Merete hadde planlagt for oss og å få massasje. Å stå opp til yoga, så felles frokost, yoga, lunsj, samvær, meditasjon, mer yoga, middag og etter det badstu var helt fantastisk deilig. Og det kjennes ut som om skrellet av flere lag med stress og anspenthet er skrellet bort. Kropp og sinn har fått en restart.

Hva gjør du for å koble av og ta en pause? Kanskje har du noen tips til oss andre? Del i kommentarfeltet under <3

Skrevet av Ingeborg Kramprud

Mamma til to og en av Norges fremste eksperter på gravidyoga. Undervist yoga i 12+ år og gravidyoga i 8 av dem. Driver Månesøstre Kvinnesirkel og Gravidyoga Online. Hjelper kvinner i alle faser av livet bli kvitt frykter og følge hjertet sitt uten dårlig samvittighet.

0 kommentarer

Send inn en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *