Gravidyoga og fellesskap inn i din egen stue

VIDEOER OG LIVE TIMER HVER UKE

For noen som ikke er så vant med den spirituelle siden av yoga så er dette akkurat rett nivå for meg, og jeg får med meg pusteøvelser og fysiske øvelser som jeg kan gjøre både i hverdagen og under fødselen. 

Ingeborg yogalærer er varm og dyktig, med et arsenal av kunnskap og åpenbar stor interesse for den gravide kvinnen og den indre reisen man begir seg ut på når man blir mor.

Silje, Drammen

Jeg vil anbefale gravidyoga til alle gravide. Ingeborg er en fantastisk instruktør som skreddersyr timene etter dine behov. 💕

Under fødselen, når riene var på sitt verste, hjalp det utrolig mye med «beskyttende egg» – meditasjonen.

Kerli, Kristiansund

Hva hvis du 

Hadde et pusterom i hverdagen hvor du og babyen din sto i fokus?

Kunne gi slipp på stress og alt mas rundt – og finne mer ro?

Hadde videoer med gravidyoga du kunne se på når du vil. Yoga som hjelper deg med å lindre mange vanlige plager som smerter i rygg og bekken?

Kjente at du har fått dyp hvile, selv om du ikke greide å sovne?

Hadde et fellesskap med andre gravide hvor du først og fremst er gravid. Og forbereder deg til din nye hverdag som mamma til barnet i magen ♥

 

Da har jeg noe for deg!

Gravidyogakurs på nett 

Hver uke er det live timer som du kan være med på. Mandag får du en e-post med linker til å komme inn på timene og ukas video. Du har alltid tilgang til alle videoene i portalen – ukas video er for å hjelpe deg utforske de du ikke har testet ennå. 

Du er med så lenge du ønsker. En måned av gangen. 

Vi har 8 ulike tema som vi tar opp på fødselsforberedende time torsdager. Da kan partner være med om dere vil det. Temaene rullerer så etter 8 uker starter vi på ny igjen. 

TEMA 1 – hvor kommer du fra?

Vi alle bærer med oss oppfatninger vi er ubevisst og som styrer de valgene vi tar. Etter denne uka har du blitt kjent med de oppfatningene du har med deg inn i graviditeten. Og hvordan disse påvirker de valgene du har tatt frem til nå – og de valgene du skal ta fremover.

TEMA 2 – endringer i graviditeten

Etter denne uka har du koll på hvilke forandringer som skjer i deg nå som du er gravid. Hvorfor det å tøye ekstra nå ikke er en god ide. Hvordan du kan beskytte deg selv når følelsene blir overveldende. Og hvordan du kan bruke disse endringene som en anledning til å forberede deg enda bedre til livet med baby utenfor magen. 

TEMA 3 – historien om inanna

Kanskje kjenner du deg alene i graviditeten? Føler at dette er mye tøffere enn du så for deg? Historien om Inanna er den eldste nedtegnede historien vi har. Denne uka bruker vi denne myten til å finne en ny forståelse av din reise til å bli mor.  

TEMA 4 – kart over det ukjente

Når du har begitt deg ut på reisen gjennom graviditet er det mye som er utenfor din kontroll. Magen vokser i sitt eget tempo, humøret kan gå bananas innimellom og det kan kjennes som en berg og dalbane. Denne uka lager du ditt eget kart over tiden foran deg, fødselen og barseltiden.

TEMA 5 – venter på fødsel

Å vente på fødsel kan være en tålmodighetsprøve. Du vet ikke når, hvor eller hvordan fødselen blir. Denne uka har du kjent på kroppen hvordan du kan finne ro og trygghet i denne perioden. Og hva du kan gjøre for å hjelpe babyen din til optimal posisjon i bekkenet. 

TEMA 6 – Fødsel

Denne uka blir du enda mer kjent med ferden babyen skal ta på vei ut av magen din. Du vet hvordan du kan hjelpe babyen og deg selv til en skånsom fødsel. Du har sett for deg at du kan føde

TEMA 7 – etter fødsel

Den første timen etter fødselen kalles den gyldne timen. Denne uka utforsker du hvordan du vil ønske babyen din velkommen. Samtidig som du har en backup plan for hvordan du kan restarte om noe skulle skje som gjør at de første timene etterpå blir forstyrret.

TEMA 8 – barseltiden

Fødselen er ikke sluttstreken. Det er startstreken på livet som mamma til babyen din. Denne uka lager du en plan for hvordan du få en best mulig barseltid. Og hva du kan gjøre om ikke alt går etter planen.

Tidspunkt live timer

Tirsdager

10.30 – 11.30 aktiv gravidyoga

Torsdager

18 – 18.50 fødselsforberedelse

19 – 20 moderat/rolig gravidyoga 

I portalen finner du

 • 20+ videoer med yogaprogram
 • egen bolk for fødselsforberedelse
 • pusteteknikker
 • avspenninger
 • meditasjon
 • snart hypnoser (på vei inn i portalen)

Jeg har satt sammen egne minikurs 

 • Bekken i fokus
 • Grunnleggende pust
 • 5 videoer for første trimester
 • 5 videoer for andre trimester
 • 5 videoer for tredje trimester
 • 8 ukers gravidyogakurs
Gravidyoga med Ingeborg var utrolig god fødselforberedelse for meg da jeg skulle føde mitt tredje barn. Særlig øvelsene i selvhypnose og bevegelser for å få barnet smidigere ned i bekkenet var nyttige, og jeg er sikker på det gav meg en bedre fødselsopplevelse enn om jeg ikke hadde gått på gravidyoga. (Dette lærte jeg ikke på fødselsforberedende kurs med helsestasjonen!) Ingeborg er god på tilrettelegging til forskjellige vondter og behov du måtte ha underveis i svangerskapet. Anbefales!
Ingrid, Molde

Dette har vært den viktigste areaen for meg gjennom store deler av svangerskapet. Både det yogaen og det sosiale har gjort at svangerskapet har vært mye lettere. Anbefales på det sterkeste.
Anna, Molde

Vil bare takke deg for gode pusteteknikker og råd fra gravidyoga, de var alfa og omega for hele opplevelsen min. Ukens høydepunkt for den voksende mage og kropp i endring. Gav stive muskler og et bekymret sinn mer ro og avslapping etter en økt med yoga. 

Amalie, Molde

Hei – jeg heter Ingeborg

Jeg har selv gått veien fra fødselsangst med nummer en til bearbeiding av en traumatisk første fødsel for så å føde mitt andre barn uten frykt, i ro og trygghet. 

De siste fem årene har jeg fordypet meg i gravidyoga, barselyoga, pust, biomekanikk, bekkenhelse og hypnose for fødsel. Jeg startet å undervise yoga i 2009.

Sammen skal vi skal utforske pusten, yoga og våre oppfatninger om fødsel. Slik at du er best mulig forberedt fysisk, følelsesmessig og mentalt til det som står foran deg.

Jeg var med på gravid kurset til Ingeborg gjennom hele svangerskapet og lærte flere gode verktøy/teknikker til å lindre gravid plager og ikke minst å ha med inn i fødsel. Dette var min fjerde fødsel, likevel var det utvilsomt lærerikt og jeg fikk en lettere fødsel med å bruke det jeg hadde lært. Spesielt pusteteknikker, hypnose og avspenning! I tillegg er det ren terapi å få den ukentlige pausen fra hverdagen og bare være tilstede, få luftet tanker og følelser sammen med andre i samme situasjon og med Ingeborg som er så omsorgsfull og gir så mye av seg selv!
Monica, Molde

Gravid yoga hjalp meg utrolig mye ved fødselen. Jeg er så glad nå i ettertid at jeg valgte å ta meg tid til det. Jordmor ved føden i Kristiansund, var overbevist på at gravid yogan var grunnlaget for min flotte opplevelse ved fødselen  hun sa det burde vært obligatorisk for alle gravide 
Linda, Hustadvika

Påmelding er åpen! 

NESTE LIVE TIME ER TORSDAG KL 18!