Gravidyoga

Hva kan gravidyoga gjøre for deg?

  • Hjelpe deg med å redusere stress i kroppen
  • Redusere vanlige psykiske plager i svangerskapet som angst og depresjon
  • Motvirke fysiske plager som halsbrann, hovenhet og forstoppelse
  • Bli bedre kjent med den gravide kroppen og endringer i dine behov
  • Forberede deg fysisk, psykisk og følelsesmessig til fødsel
  • Finne dyp hvile og falle i søvn
  • Få en dypere kontakt med barnet

Påmelding til neste kurs

Ofte spurte spørsmål

Når bør jeg starte med gravidyoga?

Hvis du har lyst så kan du begynne med en gang du finner ut du er gravid. Mange er kvalm og utmattet i første trimester og velger å starte når dette har lagt seg litt. Andre melder seg på gravidyoga med en gang de finner ut at de er gravid. 

Vi anbefaler at du ikke venter for lenge. De som har gjort yoga regelmessig gjennom svangerskapet har større utbytte av pusten som smertelindring under fødsel. 

Jeg har aldri prøvd yoga og jeg er stiv som en stokk
Du trenger ikke å ha noe erfaring med yoga for å ha glede av gravidyoga. Mer enn halvparten av de som kommer på kursene er nye til yoga, så du er i godt selskap.

Du trenger ikke være myk for å kunne ha utbytte av timene. Yogaen vi gjør er spesielt tilpasset graviditet og handler ikke om å bli mykere, men om å bli kjent med kroppen og frigjøre spenninger.

Jeg har bekkenløsning - kan jeg være med?
Alle gravide får bekkenløsning og noen gravide får smerter i bekkenleddene. Det er disse smertene som på folkemunne refereres til som bekkenløsning.

Hvis du har smerter i bekkenledd er det viktig at du unngår å krysse beina og å ha vekta mer på den ene siden i bekkenet enn den andre. Du vil få alternative stillinger med fokus på stabilisering av bekkenet.

Jeg kan ikke puste gjennom nesa
På yoga puster vi vanligvis inn og ut gjennom nesa, så fremt det er mulig. I graviditet er det vanlig at du kan være tett i nesa eller synes det er mer ubehagelig å puste gjennom nesa. Kanskje er det ubehagelig uansett om du er gravid eller ikke? Du trenger ikke kunne puste gjennom nesa for å gjøre pusteteknikkene vi går igjennom.
Jeg føler meg ikke sprek - er dette noe for meg?
Du trenger ikke være sprek eller ha noe som helst erfaring fra trening for å være med. Vi gjør enkle og rolig bevegelser. Og er det en øvelse du ikke føler deg komfortabel med så kan du hoppe over den. Dette er din time!
Hvor lenge kan jeg være med på gravidyoga?
Vi anbefaler at du går på gravidyoga helt frem til fødsel. Mange av øvelsene vi gjør for å motvirke fysiske plager er ferskvare og du har utbytte av dem når de gjøres regelmessig. Pusteteknikker og avspenning har du best utbytte av i fødsel når du har øvd regelmessig gjennom svangerskapet.

Passer Gravidyoga for deg?

Les hva de som har vært på Gravidyoga med meg sier

Blir du med? Meld deg på her

Pin It on Pinterest